Mosonmagyaróvári Bóbita Óvoda Zöld és madárbarát ovi
Így tedd rá!

„A játékban, táncban, dalban és ünnepekben gazdag mindennapokért”


Balatoni Kata programgazda gondolatán alapuló Így tedd rá! módszertan immár nemzetközileg is elismert népi játék, néptáncmódszertani program. Komplexitásának köszönhetően minden kompetenciaterület fejlődését segíti, támogatja. A szemlélet megértése, elfogadása, megélése, alkalmazása során a pedagógus és gyermek is olyan tapasztalatokkal, élményekkel, ismeretekkel találkozik, mely szinte észrevétlen beépül a mindennapi élet forgásába. Segít a belső fejlődésében, önismeretben, az önkifejezés által az érzelmek megélésének lehetőségét biztosítja.


Ezzel a módszerrel játékos formában, élményszerűen lehet bevezetni a gyermekeket a népi kultúra világába. Célunk, hogy a hagyományos népi játékok, dalok segítségével fejlődjön a gyermekek mozgáskészsége, mozgáskoordinációja, ritmusérzékük, zenei hallásuk, szociális készségük. Fontos szerep jut az ugróiskoláknak, szimbólumoknak (tulipánok, dió), egyéb mozgásra késztető játékoknak (babzsák, gumi, korong, simi labda), mondókáknak, kör-és ügyességi játékoknak, melyek rendkívül jó fejlesztő hatással vannak a gyermekek memóriájára, szókincsükre, kommunikációjukra, szabálykövetésükre.


Mindez által észrevétlenül, utánzással elsajátítják a magyar néptánc alapjait, élményekhez juttatva őket nap, mint nap; megőrizve és továbbörökítve hagyományainkat, népi kultúránkat. Mindehhez minőségi hanganyagokkal rendelkezünk, melyek körét folyamatosan bővítjük.


A módszerrel még 2015-ben egy Road-Show keretében ismerkedtünk meg, ahol annyira megfogta az ott jelenlévő óvó néniket, hogy nem volt kétség, szeretnénk tovább képezni magunkat a zenei nevelés területén is. Azóta többen és sokféle képzésen részt vettünk már, ahol az alapképzéstől kezdve a komplex, ünnepes illetve a speciális képzéseken (Rábaköz, Német nemzetiségi) át sok-sok ismeretre tettünk szert. A programgazda által szervezett Pedagógus Expón is évek óta jelen vagyunk, ahol tovább bővítjük ismereteinket; illetve keressük folyamatosan azokat a lehetőségeket, ahol új tudásra tehetünk szert, melyeket munkánkban kamatoztathatunk e területen is.

Bejelentkezés

BóbitaReklám